De operatie


Van uw handchirurg heeft u informatie over uw aandoening en de operatie gekregen. Niet voor alle operaties is een speciale patiëntenfolder opgesteld. Maar indien u deze gekregen heeft, raden wij u aan deze informatie nog eens rustig na te lezen. Afhankelijk van uw specifieke situatie, kan de gang van zaken enigszins anders zijn. Uw handchirurg heeft u gewezen op de mogelijke risico’s en complicaties van de ingreep en u heeft schriftelijk toestemming gegeven voor de operatie (informed consent).

Informatiefolders

Operatie en COVID-19 vaccinatie

Word u binnenkort geopereerd? Zorg dan dat u de vaccinatie minimaal twee dagen voor de operatie krijgt. Liefst iets langer. Zo voorkomt u dat u last heeft van bijwerkingen en daardoor niet geopereerd kunt worden.
Na een operatie, ook met narcose, kunt u gewoon gevaccineerd worden, het is niet nodig om na een operatie een aantal dagen te wachten voordat de vaccinatie gegeven mag worden.

Operatie en positieve COVID-19 test

Wanneer u binnenkort wordt geopereerd en minder dan 7 weken geleden COVID positief getest bent, is het verstandig om de operatie een aantal weken uit te stellen om eventuele risico’s voor u te beperken. Graag verzoeken wij u ons zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte te brengen zodat we een nieuwe afspraak kunnen inplannen.