Succesvolle in-house training echogeleide injecties

De medewerkers van The Hand Clinic zijn continu bezig om op de hoogte te blijven van en ervaringen op te doen met de laatste technieken op het gebied van hand- en polschirurgie en -therapie. Eén van de vele technieken die The Hand Clinic toepast is echogeleid prikken.

Echogeleide injecties worden toegepast bij het behandelen van ontstekingen in de hand of pols. Hierbij injecteert de chirurg of handtherapeut een ontstekingsremmend medicijn rechtstreeks op de plaats van de overbelasting. ‘Echogeleid’ wil zeggen dat het prikken gebeurt met behulp van echografie. Echografie is een onderzoekstechniek waarbij met behulp van ultrageluidsgolven structuren (waaronder ook ontstekingen/irritaties) van de hand en pols zichtbaar worden gemaakt op een beeldscherm. Door deze techniek kan de chirurg/handtherapeut de ontstekingsremmer heel nauwkeurig op de juiste plek injecteren en dus met de beste kans op succes.

Eind mei 2018 was er een in-house training van onze chirurgen en therapeuten. Eerst werd ‘warmgedraaid’ en geoefend op een blokje tofu (foto’s). Daarna ging de training over op menselijke armen en kon er een hele middag uitgebreid en levensecht worden geoefend.

Zowel de chirurgen als de therapeuten waren erg enthousiast over deze in-house training en hebben er veel van geleerd.