Leerzame stage

Ik heb een hele fijne en vooral leerzame stage bij jullie gehad.

Ik vind het echt een verdiepingsstage (wat de bedoeling ook was) en ik denk dat het zowel voor orthopedie als plastische chirurgie studenten een geschikte stage zou kunnen zijn.

Omdat je de hele dag bezig bent met een klein gebied is mijn anatomische kennis en vooral het 3D inzicht daarvan met sprongen vooruit gegaan.

Ook de kennis met betrekking tot de ziektebeelden en etiologie, presentatie, diagnostiek en behandeling daarvan is gegroeid.

Het onderzoek van de hand en (met name) van de pols heb ik me tijdens de stage ook goed eigen kunnen maken. Vooral de pols is een onderbelicht onderdeel binnen de studie. Na 6 weken stage kan ik geroutineerd een onderzoek van de pols uitvoeren, ik voel me daardoor een stuk zekerder om het ook werkelijk te doen.

Wat ook erg fijn is, is dat de handtherapeuten zo dicht in de buurt zijn. Het meelopen met de therapeuten vond ik zeer verhelderend, vooral dat de therapie zo een groot deel uitmaakt van de behandeling.

Tot slot wil ik echt een compliment geven voor de sfeer binnen de kliniek. Het contact met elkaar is goed, laagdrempelig en ik heb het idee dat ik hierdoor ook goed uit de verf kon komen.

Het is een béétje een superpositief verhaal geworden, maar ik ben ook niets anders dan dat!

E.B., 6e jaars studente geneeskunde