Nieuws

The Hand Clinic scoort goed in onderzoek van Elsevier Weekblad naar 'Beste particuliere klinieken 2018'

The Hand Clinic scoort goed in onderzoek van Elsevier Weekblad naar ‘Beste particuliere klinieken 2018’

Waar kan de patiënt het beste terecht voor een nieuwe knie, handoperatie, borstvergroting of rimpelvuller? Elsevier Weekblad vergeleek in april 2018 in totaal 231 particuliere klinieken voor twaalf behandelingen. Eén van de behandelingen betreft het verhelpen van het Carpaal Tunnel Syndroom. The Hand Clinic is één van de 23 particuliere klinieken die deze operatie uitvoert […]

Rein S.

De ziekte van Dupuytren

“Door de ziekte trekken mijn vingers een voor een krom. Dat is een gevolg van een verharding van het bindweefsel van de hand. Wat de oorzaak van Dupuytren is, weten ze helaas nog niet. Wel is duidelijk dat er een erfelijke component aan zit. Het is echt een lastige, vervelende ziekte. Een e-mail met de […]

Evelyne L. (58 jr), patiënt bij The Hand Clinic

Duimbasis-artrose

“Na het kickboksen voelde ik een onwijze pijn aan mijn duim. Uit onderzoek bleek dat het duimbasis-artrose was. Ik ben nog steeds heel blij dat de fysiotherapeut van mijn sportschool me op deze kliniek wees. Want volgens mijn huisarts moest ik maar met de pijn leren leven en de rest van mijn leven pijnstillers slikken. […]

Fellow Jeroen Smit

Ervaringen van fellow Jeroen Smit

De hand is een uniek onderdeel van het menselijk lichaam met een bijzonder samenspel van botten, gewrichten, ligamenten, pezen, spieren, zenuwen, bloedvaten en huid. Al deze onderdelen moeten goed functioneren, wil de hand als geheel goed kunnen functioneren. Een handchirurg is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van alle aandoeningen van de hand en pols. […]

Klanttevredenheid: Zorg met warmte

Klanttevredenheid: patiënten blij met kleinschaligheid

Zelfstandige klinieken krijgen het hoogste cijfer van patiënten: gemiddeld een 8,8. De gemiddelde klanttevredenheid van The Hand Clinic is 9,3 met een Net Promotor Score van 67%.

The Hand Clinic nog makkelijker vindbaar

The Hand Clinic is nu per auto nog makkelijker te vinden. Borden langs de weg wijzen de weg naar onze nieuwe locatie aan de Keienbergweg 8 in Amsterdam-Zuidoost, vlakbij Villa Arena.

Prof-tennisser Robin Haase heeft interesse in WristView MRI

Op 12 juli 2017 bezocht prof-tennisser Robin Haasse (momenteel 35e op de ATP ranking) samen met KNLTB bondsarts Babette Pluim The Hand Clinic. Beiden waren zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden van de nieuwe WristView MRI.

Symposium

Symposium ‘In eigen handen’

Vanwege het 10-jarig jubileum vond vrijdag 9 juni 2017 het symposium ‘In eigen handen’ voor huisartsen plaats. Het symposium werd beoordeeld met het cijfer 8,7. Een score om trots op te zijn!

Nieuwe locatie Keienbergweg

De nieuwe kliniek is open!

Achter de schermen is er hard aan gewerkt, maar eindelijk is het zover. Op maandag 3 april opent The Hand Clinic de deuren op een nieuwe locatie: Keienbergweg 8 1101 GB  Amsterdam Na een grote verbouwing is de splinternieuwe kliniek klaar voor gebruik. Op nog geen kilometer afstand van de oude locatie, vlak bij de […]

Nu ook digitaal verwijzen via ZorgDomein

Vanaf heden is The Hand Clinic aangesloten bij ZorgDomein. Via ZorgDomein is het mogelijk dat huisartsen en verwijzers digitaal naar The Hand Clinic verwijzen en hiermee verlenen we eerstelijns verwijzers en patiënten een nog betere service.

De WristView - mini-MRI voor handen en polsen

Eerste WristView van Europa biedt veel voordelen voor patiënt met hand- en polsklachten

The Hand Clinic plaatst de eerste mini-MRI in Amsterdam The Hand Clinic heeft in december 2016 de eerste WristView van Europa in gebruik genomen. De in hand- en polsklachten gespecialiseerde kliniek heeft daarvoor een overeenkomst getekend met Aspect Imaging uit Israël, fabrikant van medische technologie. De WristView is een mini-MRI, waarmee patiënten met hand- en polsklachten veel […]

Gerdi Verbeet

Blogs van Gerdi Verbeet over haar ervaring met The Hand Clinic

Koffiezetapparaat of arts? Kiezen gaat hetzelfde Gerdi Verbeet heeft last van haar rechterhand. Iets wat haar behoorlijk kwelt. “Soms zit ik ’s nachts rechtop in bed van de pijn.” ZorgkaartNederland volgde de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie Nederland in de route die zij aflegt als patiënt. Zij schreef hier 7 blogberichten […]

Prof. dr. L. Eijsman, nieuw lid voor Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) van The Hand Clinic heeft met ingang van 30 augustus 2016 een nieuw lid, prof. dr. L. Eijsman. De afgelopen acht jaar heeft prof. dr. W.J. Mulder met grote betrokkenheid het lidmaatschap van de RvT gestalte gegeven. Hij heeft als emeritus hoogleraar plastische en handchirurgie met zijn medische expertise en […]

Europese Federation of Societies for Hand Therapy

Handtherapeut Daan Wessing nu “European Certified Hand Therapist”

Als vierde Nederlander en tiende Europeaan heeft onze eigen handtherapeut Daan Wessing de kwalificatie “Europeaan de European Certified Hand Therapist (ECHT)” van het Education Committee van de Europese Federation of Societies for Hand Therapy (EFSHT) ontvangen. Met deze super prestatie feliciteren wij Daan van harte!

Aandacht voor handchirurgie en handtherapie in de media

In een bijlage bij de Volkskrant van 1 september 2015 is vanaf pagina 16 extra aandacht voor de handchirurgie en de handtherapie. Ook The Hand Clinic heeft hieraan bijgedragen.

The Hand Academy voor opleiding en scholing handtherapie

The Hand Academy richt zich op het geven van opleiding en scholing op het gebied van arm/handproblematiek. Dit betreft zowel een uitgebreide post-HBO jaaropleiding, als kortdurende, meer specifiek/gerichte cursussen zoals een basismodule, of een snijzaaldag. De opleiding is bedoeld voor fysio- en ergotherapeuten die zich meer willen verdiepen in de arm/hand.

The Hand Clinic consulent voor het Nederlands elftal in Brazilië

Gedurende het WK voetbal heeft het Nederlandse team Prof. Ritt verzocht om standby te staan als consulent voor eventuele hand- en polsletsels. Prof. Ritt heeft eerder al diverse topspelers behandeld. Hopelijk hebben onze jongens hem deze keer niet nodig!

85% Nederlanders tegen schrappen vrije artsenkeuze

Een grote meerderheid van 85% van alle Nederlanders is tegen het voorgenomen besluit van het kabinet om de vrije artsenkeuze in de Zorgverzekeringswet te schrappen.

Vacature zwangerschapsvervanging handtherapeut

Voor de zwangerschapsvervanging van een van onze handtherapeuten zoeken wij een enthousiaste collega, die de uitdaging wil aangaan.

Diedrik van der Berg geslaagd

Diedrik van der Berg heeft het diploma gehaald van de post-hbo opleiding handtherapie. Gefeliciteerd!

Daan Wessing hoofdredacteur Nederlands Tijdschrift voor Handtherapie

Onze handtherapeut Daan Wessing is benoemd tot hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Handtherapie.

Menzis Topzorg predicaat Carpaal Tunnel Syndroom

Als enige zelfstandige kliniek heeft The Hand Clinic naast 34 ziekenhuizen het Menzis predicaat Topzorg Carpaal Tunnel Syndroom mogen ontvangen. Zie ook het persbericht van Menzis.

Vacature Medisch Administratief Medewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medisch administratief medewerker. De vacature kunt u opvragen bij onze administratie of inzien bij de website van het UWV. —   Deze vacature is niet meer beschikbaar, en is per 1 december ingevuld.

Wisseling in handtherapeuten team

Per 1 september mogen we een nieuwe collega handtherapeut verwelkomen: Josien Homburg. Na het afscheid van Chantal Scheffe die 1 dag per week de handtherapie heeft versterkt, is Josien Homburg alle dagen van de week beschikbaar. Hiermee wordt het voor het team mogelijk om voor alle aandoeningen outcome measurements uit te voeren.

Infectiepreventie audit

In april heeft de jaarlijkse infectie preventie audit weer plaats gevonden door het bureau Tensen & Nolte. Deze werd zonder tekortkomingen succesvol afgesloten met een certificaat.

NVDK vergadert in THC

Op 13 februari heeft de NVDK (Nederlandse Vereniging voor Dagbehandeling en Kort verblijf) regio Noord haar eerste regiobijeenkomst 2013 in The Hand Clinic gehouden. Na de vergadering en een presentatie over de handchirurgie in dagbehandeling in The Hand Clinic door Prof. Ritt was er een rondleiding door de kliniek voor de 34 aanwezige NVDK leden.

Routefout iPhone

Let op:  Gebruikers van de iPhone, die Bing maps gebruiken, worden naar een verkeerde adres (Hettenheuvelweg 45) gebracht. Google geeft wel de juiste routebeschrijving.

Twee nieuwe medewerkers

In het nieuwe jaar kunt u 2 nieuwe medewerkers aantreffen: Drs. Steven Korteweg, handchirurg en Annemieke, medisch administratief medewerkster.

Nieuwe handfellow Steven Korteweg

Nadat Jesse van Lieshout in september 2012 het Amsterdam Handfellowship met goed gevolg heeft afgesloten is The Hand Clinic op zoek geweest naar een waardige opvolger. Met ingang van 1 januari 2013 komt Drs. Steven Korteweg het team versterken als handfellow.

Afspraken vereenvoudigd

Vanaf januari kunnen patiënten gebruik maken van het online afspraakformulier. Als u deze invult heeft onze receptie alle informatie die nodig is om een afspraak met u te maken. U ontvangt binnen 2 werkdagen een afspraak.

Website uitgebreid

In het aandoeningengedeelte van de website zijn de volgende beschrijvingen toegevoegd: Brunelli / 3LT procedure, SL-band letsel en totale polsartrodese.

Uitreiking certificaat Handfellowship

Gedurende de lustrumvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie is het certificaat voor het Amsterdam Handfellowship aan Drs. Jesse van Lieshout uitgereikt.

Achmea overeenkomst 2013

Achmea heeft als eerste zorgverzekeraar een overeenkomst gesloten met The Hand Clinic voor alle labels voor 2013. De Achmea labels zijn: Zilveren Kruis, Agis, Interpolis, Avéro, Take Care Now!, Pro Life, FBTO en OZF.

European Board Certified Hand Surgeon

The Hand Clinic feliciteert drs. Merel Berkhout en drs. Jesse van Lieshout met het behalen van het behaalde examen tot European Board Certified Hand Surgeon (FESSH Europees Hand Diploma).

Leerzame stage

Ik heb een hele fijne en vooral leerzame stage bij jullie gehad. Ik vind het echt een verdiepingsstage (wat de bedoeling ook was) en ik denk dat het zowel voor orthopedie als plastische chirurgie studenten een geschikte stage zou kunnen zijn. Omdat je de hele dag bezig bent met een klein gebied is mijn anatomische […]

Anja de Mol Certificaat Handtherapeut (CHT-NL)

Anja de Mol-Kloos heeft nu ook het Certificaat Handtherapeut (CHT-NL), waarmee wordt aangetoond dat ze een ervaren handtherapeut is.

“Nooit eerder zoveel geleerd”

Het symposium op 21 september was een groot succes: de deelnemers waren enthousiast. Gemiddeld cijfer over het totale symposium: 8,2. Reactie deelnemer D.S., sportarts: “Bedankt voor het symposium. Het zat perfect in elkaar en ik heb nooit eerder zoveel geleerd op een dag en een symposium zo hoog gewaardeerd.”

Symposium vol

Het geaccrediteerde symposium voor huisartsen, spoedeisende hulpartsen en fysiotherapeuten is helemaal vol geboekt. U kunt zich nog wel op een wachtlijst laten zetten, zodat we u kunnen berichten wanneer iemand onverhoopt mocht uitvallen. Bij genoeg animo zullen we het symposium in 2013 herhalen.

Symposium voor verwijzers

The Hand Clinic organiseert op 21 september 2012 het symposium “In vaardige handen” voor huisartsen en andere verwijzers. Aanleiding voor dit symposium is het 5-jarig bestaan van The Hand Clinic. Voor een vooraankondiging, meer informatie en voor uw inschrijving mailt u ons: symposium@thehandclinic.nl.

ZKN Keurmerk voor The Hand Clinic

In de maanden mei en juni hebben de audits behorende bij de certificering voor het ZKN keurmerk plaats gevonden, en er zijn geen tekortkomingen geconstateerd. Per 1 juli 2012 heeft The Hand Clinic het keurmerk ontvangen voor de hand- en polschirurgie en de handtherapie.

Voorlichtingscampagne Meer dan Onhandig

De Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie is in samenwerking met VeiligheidNL (vroeger Consument en Veiligheid) een voorlichtingscampagne gestart: Meer dan onhandig. De NVvH-voorzitter: “We hopen met deze campagne te bereiken dat mensen niet alleen maar even een pleister plakken en weer doorgaan. Maar dat ze, als er klachten blijven bestaan over pijn, gevoelloosheid of verlies aan […]

WIFI

Sinds januari is WIFI beschikbaar in The Hand Clinic. Iedereen met een smartphone, tablet of laptop kan gratis inloggen op het publieksnetwerk.

Pagina voor verwijzers

Sinds januari is er een aparte pagina voor verwijzers. Vanaf nu kunnen verwijzers middels een button alle benodigde informatie voor een verwijzing middels een verwijsformulier aan The Hand Clinic doorgeven. The Hand Clinic is van plan om deze pagina ook te gebruiken voor additionele informatie voor de verwijzer. Wensen daaromtrent kunt u aan ons doorgeven.

ZKN

The Hand Clinic is sinds oktober kandidaat-lid van ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland). Tot nu toe wilde The Hand Clinic nog geen lid worden van ZKN, omdat ZKN nog teveel geassocieerd werd met priveklinieken in de cosmetische sector. In de afgelopen jaren heeft ZKN zich echter duidelijk ontwikkeld tot een volwassen vertegenwoordiger van alle zelfstandige behandelcentra, […]

Geen wachttijden meer

In september 2011 wordt het team handchirurgen beduidend uitgebreid. Drs. Merel Berkhout en Dr. Mikko Larsen maken het mogelijk dat de groeiende stroom nieuwe patiënten geen groeiende wachttijden met zich meebrengen. Het is meestal mogelijk om binnen een week een eerste afspraakvoor u te plannen. Voor nieuwe afspraken kunt u ons het beste een mail […]

Amsterdam Hand Fellowship start

Om een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de handchirurgie in Nederland te leveren, heeft The Hand Clinic het “Amsterdam Hand Fellowship” geïnitieerd, waarbij samenwerking met VUmc en AMC is gezocht. De eerste handfellow is Jesse van Lieshout, plastisch chirurg (opgeleid in Groningen). Hij start in september en zal ook regelmatig in The Hand Clinic […]

Telegraaf

De Telegraaf heeft een artikel geschreven over het Amsterdam Hand Fellowship, dat door The Hand Clinic is geïnitieerd.

Tijdelijke vervanging handtherapeute

Een van de handtherapeuten is in blije verwachting. Gedurende haar verlof valt Annemarieke Bol voor haar in. Zij is gestart in augustus.

Inspectie lovend over The Hand Clinic

In het definitieve rapport naar aanleiding van een algemeen toezichtsbezoek aan The Hand Clinic op 20 april 2011 is de conclusie van de Inspectie van de Gezondheidszorg: “De inspectie is van mening dat in The Hand Clinic sprake is van verantwoorde zorg. De visie en het beleid is gericht op kwaliteit, kwaliteitsverbeteringen en veiligheid voor […]

Nieuwe handchirurg in The Hand Clinic

Per 1 juli 2013 mogen wij mevrouw Dr. Maria E. Berglund als handchirurg in The Hand Clinic verwelkomen. Ze is gepromoveerd in de handchirurgie en heeft ook het FESSH examen met succes afgelegd.

Klanttevredenheid weer een 9

Jaarlijks wordt er door NetQ (een onafhankelijk bureau) een klanttevredenheidsenquete uitgevoerd onder de patienten die het afgelopen jaar The Hand Clinic hebben bezocht. Ook dit jaar weer mochten wij het cijfer 9 voor de inspanningen van alle medewerkers en de sfeer en faciliteiten van The Hand Clinic ontvangen. Drie jaar op rij een 9, wij […]

Uitbreiding team handchirurgen

Per 1 februari 2011 komt mevrouw drs. Astrid van Ardenne het team handchirurgen in The Hand Clinic komen versterken.

Uitbreiding THC een feit

The Hand Clinic kan u nu nog beter van dienst zijn na de uitbreiding. De wachtruimte en receptie zijn verplaatst en hebben nu veel meer ruimte. De eerste reacties zijn al zeer enthousiast, al moesten de patienten wel even wennen dat ze een andere deur moesten nemen!

Visitatie beroepsvereniging NVPC

Op 3 september 2010 werd The Hand Clinic in het kader van een kwaliteitsvisitatie door de Kwaliteits Bewakings Commissie van de NVPC bezocht. De conclusie was: “een uitstekend functionerende groep plastisch chirurgen met een idem positieve indruk ten aanzien van de satelliet locaties [o.a. The Hand Clinic].”

Geselecteerd als Best Practice

Door onderzoeksbureau Plexus, in opdracht van het Ministerie van VWS, zijn wij als ‘Best Practice’ geselecteerd op het gebied van administratieve processen. Wij zullen participeren in een focusgroep om de administratieve processen in de zorg te verbeteren.

Klanttevredenheidsonderzoek

Ook over rapportagejaar 2009 is de klanttevredenheid gemeten door het onafhankelijk bureau NetQ, en wij zijn trots dat The Hand Clinic ook dit jaar weer een hoog cijfer mocht krijgen: De gemiddelde beoordeling was een 4.5 op de schaal van 1 tot 5, oftewel een 9 als rapportcijfer! Alle medewerkers hebben hieraan bijgedragen – een […]

Uitbreiding handtherapie

Nadat de handtherapie in eerste instantie middels detachering vanuit andere handtherapiecentra werd verzorgd, is er nu een eigen team van handtherapeuten binnen The Hand Clinic gevormd. Dit team bestaat uit Veerle van Alebeek, Lyanne van Hal, Anja de Mol-Kloos en Daan Wessing.

Groeiend team handtherapeuten

Per oktober komt mw. Veerle van Alebeek het team handtherapeuten versterken.

The Hand Clinic heeft contracten met alle zorgverzekeraars kunnen afsluiten

The Hand Clinic heeft nu contracten met alle zorgverzekeraars over 2009 kunnen afsluiten. Dit betekent dat voor alle patienten alle kosten (buiten uw eigen risico) zullen worden vergoedt, en geen bijdrage meer hoeft te worden betaald bij b.v. Zorg en Zekerheid.

Handtherapeuten gezocht

Wegens uitbreiding zoekt The Hand Clinic op korte termijn twee ergo-/handtherapeuten voor 32 uur per week. BIG-registratie als ergotherapeut vereist, specialisatie tot handtherapeut mogelijk.

Klanttevredenheidsonderzoek

Een recent gehouden klanttevredenheidsonderzoek toont aan dat patiënten van The Hand Clinic zeer tevreden zijn over onze dienstverlening. Uitgedrukt in een schoolcijfer was de tevredenheid 9.2! Klik hier voor het complete rapport.

Uitbreiding handchirurgen

Door de mond-tot-mondreklame van vele patiënten was er even sprake van iets langere wachttijden. Gelukkig is dit verleden tijd nu ook de volgende ervaren handchirurgen ons team komen versterken: Dr. Johan Vehof uit het UMC St. Radboud, Nijmegen per 13 februari 2009 Drs. Mark-Bram Bouwman uit het VUmc, Amsterdam per 9 maart 2009 Drs. Michiel […]

Uitbreiding handtherapie

Met ingang van 1 januari 2009 is het team handtherapeuten versterkt met de heer Stephan van de Ven. Voor afspraken met de handtherapeut kunt u ook direct bij The Hand Clinic terecht indien u een verwijzing van de huisarts of een specialist heeft.

Samenwerking met VUmc ten behoeve van opleiding handchirurgie

De afdeling Plastische-, Reconstructieve- en Handchirurgie van het VUmc heeft een samenwerkingsovereenkomst met The Hand Clinic gesloten voor de scholing van plastisch chirurgen-in-opleiding op het gebied van handchirurgie.

Officiële opening

Op vrijdag 21 september heeft de officiële opening van The Hand Clinic plaats gevonden. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben ongeveer 200 genodigden van de gelegenheid gebruik gemaakt en de kliniek bezocht.

Eerste patiënten

Na maanden van voorbereiding zijn de eerste patiënten in mei 2007 ontvangen. Het spreekuur is langzaam opgestart. In juni zijn vervolgens de eerste operaties uitgevoerd. De officiële openingsfestiviteiten zullen in het najaar plaats vinden.

The Hand Clinic kiest voor ChipSoft

Afgelopen woensdag 21 maart heeft The Hand Clinic, een nieuw te openen zelfstandige kliniek voor de behandeling van aandoeningen aan de hand en pols in Amsterdam, de overeenkomst ondertekend voor levering en implementatie van het CS-EZIS (Elektronisch Zorg Informatie Systeem) van zorgautomatiseerder ChipSoft. Het CS-EZIS wordt geïmplementeerd in de gehele kliniek, die medio april dit […]