The Hand Academy voor opleiding en scholing handtherapie

The Hand Academy richt zich op het geven van opleiding en scholing op het gebied van arm/handproblematiek. Dit betreft zowel een uitgebreide post-HBO jaaropleiding, als kortdurende, meer specifiek/gerichte cursussen zoals een basismodule, of een snijzaaldag. De opleiding is bedoeld voor fysio- en ergotherapeuten die zich meer willen verdiepen in de arm/hand.

Na een start van de Opleiding Handtherapie Amsterdam onder de vlag van Pro Education is sinds 2015 het gehele cursusaanbod op het gebied van hand en pols ondergebracht bij de Stichting The Hand Academy.

The Hand Academy, onder leiding van Mattie Dapper, Melanie Eissens en Victor Poppelaars, werkt nauw samen met The Hand Clinic op het gebied van onderwijs. Een deel van de lessen wordt verzorgd door docenten die werkzaam zijn als handchirurg of handtherapeut in The Hand Clinic of VUmc. Een van onze vaste docenten is prof. dr. Marco Ritt. The Hand Clinic doet ook dienst als stageadres. Tevens vindt een deel van de lessen plaats op de locatie van The Hand Clinic.

Voor informatie en aanmeldingen: The Hand Academy.