The Hand Clinic sluit zich aan bij Bergman Clinics

The Hand Clinic is voornemens zich aan te sluiten bij Bergman Clinics. The Hand Clinic wil samen met Bergman Clinics haar kwalitatieve, cliëntgerichte en efficiënte zorg verder uitbouwen.

Zorgaanbod en visie The Hand Clinic sluit uitstekend aan bij Bergman Clinics.

Met de overname van The Hand Clinic breidt Bergman Clinics de dekking van haar zorgaanbod verder uit vanuit een gedeelde visie op medisch planbare zorg, waarbij kwaliteit, cliëntgerichtheid en efficiëntie centraal staan.

Hans van der Heijden, CEO Bergman Clinics: “Bergman Clinics is verheugd met de aansluiting van The Hand Clinic. The Hand Clinic staat bekend om de hoge kwaliteit van zorg en cliëntgerichtheid, waardoor cliënten vanuit een groot adherentiegebied naar de kliniek komen. Mede daarom is het een uitstekende aanvulling op de zorgdiensten van Bergman Clinics.”

Monika Ritt, Algemeen directeur The Hand Clinic: “Al 14 jaar is het onze ambitie om de beste hand- en polszorg te bieden aan onze cliënten. Dit resulteert in een blijvend groeiende vraag. Om hieraan te voldoen, zochten we aansluiting bij een grote en gerenommeerde partij. We zijn blij dat dit gelukt is en dat we samengaan met Bergman Clinics. Zij streven naar hetzelfde kwaliteitsniveau en zien de hand- en polschirurgie als een activiteit die ze verder willen ontwikkelen.”
De voorgenomen overname van The Hand Clinic door Bergman Clinics is beoogd eind 2021 en vindt plaats na goedkeuring van de ondernemingsraad van Bergman Clinics en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Wat betekent dit voor u?

Voor u als patiënt van The Hand Clinic heeft dit voornemen geen gevolgen. U kunt terecht bij uw vertrouwde arts en kliniek, maar vanaf eind 2021 onder de vlag van Bergman Clinics. Daarnaast kunt u bij Bergman Clinics terecht voor hoogwaardige planbare zorg op het gebied van Bewegen, Ogen, Vrouw, Maag & Darm, KNO & Uiterlijk.

Over Bergman Clinics

Bergman Clinics is al meer dan dertig jaar een vooraanstaande, inmiddels Europese, keten van zelfstandige klinieken. Bergman Clinics heeft meer dan zeventig klinieken verspreid over Nederland (onder de merknamen Bergman Clinics, Bey Clinics en Memira) en meer dan zeventig klinieken in Scandinavië (Memira). Ook heeft Bergman Clinics inmiddels meer dan tien klinieken in Duitsland. De klinieken richten zich op het aanbieden van hoogwaardige planbare medische zorg, waarbij de cliënt en de aandoening centraal staan. Door de focus op veelvoorkomende behandelingen is veel kennis en expertise opgebouwd.
Bergman Clinics behoort inmiddels tot de meest ervaren instellingen in Nederland op het gebied van Bewegen, Ogen, Huid&Vaten, Vrouw, Maag&Darm, KNO en Uiterlijk. Bergman Clinics heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Veruit de meeste behandelingen vallen onder verzekerde zorg, welke vergoed wordt vanuit het basispakket. Jaarlijks ziet Bergman Clinics meer dan 300.000 cliënten. De klantwaardering van Bergman Clinics op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,7. Zie ook bergmanclinics.nl.

Over The Hand Clinic

The Hand Clinic is in 2007 opgericht als eerste Nederlandse focuskliniek voor hand- en polszorg en is uitgegroeid tot een center of excellence voor hand & pols aandoeningen. De kliniek levert zowel specialistische 2e en 3e lijns zorg, als ook 1e lijns handtherapie en daarmee dus integrale zorg, inclusief diagnostiek op één locatie. Men staat voor maximale kwaliteit en de patiënt centraal. Dat betekent korte toegangstijden, uitgebreide consulten en dezelfde chirurg gedurende het gehele behandeltraject. De klantwaardering van The Hand Clinic op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,3 en de kliniek kent een net promotor score van 70%. Zie ook thehandclinic.nl.

Contact

Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit voornemen, kunt u tot 19 oktober 2021 contact met ons opnemen via info@thehandclinic.nl.