Trapezectomie

Geachte dokter Schuurman,

Eind 2010 ben ik door u geopereerd aan mijn linkerhand (Trapezectomie en pees ophang plastiek volgens Eaton-littler). Ik heb voor die operatie 2 gesprekken met u gehad.

Naast de (ook) goede voorlichting toen heb ik begrepen dat de ingreep geen sinecure was en daarna veel geduld –bij een half jaar durende revalidatie- vroeg. Omdat ik toen 66 jaar was heb ik gevraagd: “Is het nog de moeite waard en hoe groot is de kans van slagen?”. Uw antwoord was eenduidig “JA” en “Alle patiënten zijn blij dat ze deze stap genomen hebben”. Bij een bezoek (5 maanden na de operatie) heb ik u gemeld dat het resultaat voor mij zeer teleurstellend was.

Uw reactie gaf me weer wat hoop: “Een jaar na de operatie zou alles in orde zijn”. Intussen zijn we daar nu beland. Er is nadien niets meer veranderd. De hand functioneert nog steeds veel slechter dan voor de operatie: zowel wat de kracht als de fijne motoriek betreft heb ik veel moeten inleveren.

Natuurlijk is het zo dat niet alles in de medische wereld succesvol verloopt. Ik hoop dat de Handclinic de moed heeft om deze reactie naast de succesverhalen (die er zeker zijn) op de site van de klantenreacties te plaatsen.

Mw. M. te Amstelveen